Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(DOWNLOAD) "Minibok: Sveriges hundraser 1880" by Karl Arvid Vikström ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Minibok: Sveriges hundraser 1880

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Minibok: Sveriges hundraser 1880
  • Author : Karl Arvid Vikström
  • Release Date : January 22, 2015
  • Genre: Pets,Books,Lifestyle & Home,History,Europe,
  • Pages : * pages
  • Size : 3537 KB

Description

Chansen Ă€r rĂ€tt stor att du just nu har en hund sittande i ditt knĂ€ – eller precis bredvid dig. 


I den hĂ€r e-boken fĂ„r du en spĂ€nnande inblick i hur man sĂ„g pĂ„ hundar i slutet av 1800-talet.  Du fĂ„r en genomgĂ„ng av den tidens vanligaste nyttohundar som anvĂ€ndes vid fĂ„rskötsel, jakt och som vakthundar. Men de raser som enbart anvĂ€ndes som husdjur skrev man inte om – de ansĂ„gs som ”öfverflödiga” och ett slöseri med resurser. 


I texten fĂ„r du lĂ€sa om vinthundar, jakthundar (bland annat rapphönshund, spaniel och stövare), hushundar (bland annat björnhunden och ”gĂ„rdvaren”) samt vattenhundar och doggar.  Den kanske mest spĂ€nnande hunden som beskrivs Ă€r Dalbohunden, en stor vĂ€stsvensk hundras som redan var utrotad nĂ€r texten publicerades. Ett av skĂ€len till att hunden försvann var att man anvĂ€nde pĂ€lsen till vinterklĂ€der.


Du fÄr ocksÄ lÀsa om den tidens skrock nÀr det gÀllde hundar. Man trodde till exempel att det skulle bli dÄligt vÀder om hunden Ät grÀs.


Texten skrevs av författaren och poeten Karl Arvid Vikström. Han var en av August Strindbergs Ă€ldsta vĂ€nner och skrev hĂ€r under signaturen ”V.A.”. 


PDF Ebook Download "Minibok: Sveriges hundraser 1880" Online ePub Kindle